Samen is alles beter: partners betrekken bij de behandeling van individuele psychopathologie

Aerjen Tamminga

Kernwoorden

Partners betrekken psychopathologie

Doelgroep

mensen met weinig ervaring met het onderwerp

Inhoud workshop

Altijd hard aan het werk? Bezorgd of je het wel goed (genoeg) doet? Wat als je nu eens de partner van je cliënt erbij haalt? Samen is alles beter! Het inschakelen van partners kan je werk als CGW’er vereenvoudigen en leiden tot minder drop-out, een groter behandeleffect en verminderde terugval. En het mooie is: je hoeft niet eens een opleiding tot relatietherapeut of systeemtherapeutisch werker te volgen! Met een paar eenvoudige tips kun je al aan de slag.
Deze workshop richt zich op de verschillende manieren waarop je partners van cliënten effectief kunt inzetten in de therapie. Een aanzienlijk deel van de workshop zal bestaan uit praktische oefeningen waarin je leert hoe je partners uitnodigt en hoe je vervolgens met hen kunt werken wanneer ze aanwezig zijn in je praktijk.

Invulling workshop

Presentatie over het betrekken van partners bij de behandeling van individuele psychopathologie
Oefenen, aan de hand van videomateriaal en casussen in rollenspellen, met het uitnodigen en inzetten van partners ter ondersteuning van therapie

Aanbevolen literatuur

Baucom, D. H., Fischer, M. S., Corrie, S., Worrell, M., Boeding, S. E., & Berkhuizen, L. (2022). Behandeling van Relatieproblemen en psychopathologie bij paren: Een cognitief Gedragstherapeutische benadering. Bohn Stafleu van Loghum.
Zie ook de VGCt Toolkit Naasten Betrekken voor een introductie op het thema:
https://kennisnet.vgct.nl/betrekken-van-naasten/

<< terug naar programma

Cgw congres
15 maart 2024, Veenendaal

congres@vgct.nl
030 254 30 54

De VGCt is CRKBO-geregistreerd. Op alle verenigingsactiviteiten zijn de algemene voorwaarden evenementen van toepassing