Fouten maken mag! Ervaar het zelf!

Vivi Ament1, Babs Lenders1
1Eigen praktijk

Kernwoorden

Vaktherapie beeldend drama ervaren fouten

Doelgroep

mensen met weinig ervaring met het onderwerp

Inhoud workshop

Als hulpverlener kun je vaak in je hoofd zitten. Bedenken wat nu precies ook alweer dat protocol was en hoe je dat het beste met die ene cliënt kan doen. Dan zit je daar in de sessie, met dat protocol in je hoofd. Maar de cliënt werkt niet helemaal mee zoals jij dat voor ogen had, of je voert de interventie niet helemaal juist uit, waardoor het resultaat niet de gewenste is. Soms sla je dicht, ga je naarstig op zoek naar oplossingen, verontschuldig je je of zit je gewoon keihard te balen dat het niet gelukt is. Een ding is zeker, het kan voelen als een worsteling en dat maakt het er niet ontspannen op. Dan kun je verschillende dingen doen, dit bewaren tot je supervisie om te bespreken, met een collega bespreken hoe je het de volgende keer wel goed kunt doen, óf je ervaart het als een leerschool waarbij je fouten mag maken!

Invulling workshop

In deze workshop willen we je een handje helpen om te ervaren hoe het is om gewoon fouten te mogen maken. Zonder schuldgevoel, zonder hoge eisen en zonder dat het een volgende keer beter moet. Eigenlijk een exposure op fouten maken voor therapeuten!
Wij als vaktherapeuten bieden een combi workshop aan met beeldende en drama werkvormen die allen gericht zijn op het ervaren van het maken van fouten. Of iig de kans erop. Want wie heel goed zijn best doet, maakt natuurlijk geen foutje ;)

<< terug naar programma

Cgw congres
15 maart 2024, Veenendaal

congres@vgct.nl
030 254 30 54

De VGCt is CRKBO-geregistreerd. Op alle verenigingsactiviteiten zijn de algemene voorwaarden evenementen van toepassing