Perfeksjonisme - Doe maar gewoonvgct_cgwcongres24def_a4

Als cognitief gedragstherapeutisch werker ben je altijd bezig met het zo goed mogelijk uitvoeren van de behandeling. Maar wat is goed? Enerzijds wil je zo goed mogelijk de technieken inzetten en je houden aan protocollen. Tegelijkertijd wil je authentiek zijn en het contact met je cliënt niet verliezen. Hoe authentiek mag je als therapeut zijn en wat verwacht je van je cliënt? In de CGT behandeling kan de cliënt ook wat vastlopen als hij/zij te perfectionistisch is. Wat kun je inzetten bij de behandeling om de lat wat lager te leggen?

Tijdens het CGW-congres in 2024 staan we stil bij het thema perfectionisme.  
Hoe kun je jouw therapie nog beter vormgeven? Waarin wil je graag toch wat beter worden? En waar mag de lat bij jezelf best wat lager? Hoe blijf je in contact met je cliënt met alle protocollen die er zijn? En hoe kun je cliënten helpen die zelf de lat te hoog hebben liggen?

Bij het congres is er weer volop gelegenheid om technieken te oefenen, elkaar te inspireren en kennis op te frissen en te delen.

Voor kennisdelers en workshopgevers

Dus: cgw’ers én cgt’ers laat van je horen! Als je ervaren bent, maar ook als je een aanstormend talent bent. Inspireer je collega’s en geef een workshop. Denk aan workshops waarin je laat zien hoe je een techniek toepast: een cognitieve techniek, exposure of motiverende gespreksvoering bijvoorbeeld. Of de behandeling van specifieke problematiek als OCD of eetstoornissen. Denk ook aan vormen die mogelijk de al gevormde protocollen verrijken, zoals het meer in beweging komen met groepen of speelse vormen bij jeugd.
Of wil je je kennis delen over de therapeutische relatie? Dit is in elk geval hét moment om een abstract in te dienen! De link naar CGT is uiteraard belangrijk.

Voor twijfelaars en tipgevers1-abstractindienen

Wil je een abstract indienen maar twijfel je nog of wil je begeleiding? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! We kijken graag samen naar de mogelijkheden. Ook tips over mensen die we kunnen uitnodigen voor het geven van een workshop zijn van harte welkom.
Mail naar Joske Prummel, j.prummel@accare.nl.

Cgw congres
15 maart 2024, Veenendaal

congres@vgct.nl
030 254 30 54

De VGCt is CRKBO-geregistreerd. Op alle verenigingsactiviteiten zijn de algemene voorwaarden evenementen van toepassing